Voyage 2016 nr 1

jul 2, 2020 | Pressklipp

I över 20 år har Tina Wehlin jobbat med skönhet både i Sverige och internationellt. I dag driver hon Tina Wellness & Beauty en verksamhet som tar skönhetsbehandlingar till en ny nivå genom att inkludera ett helhetstänk på allt du kan göra för att må och se bra ut vilket ibland även görs i samarbete med läkare:

– Jag vill erbjuda mina kunder helhetslösningar från topp till tå, säger Tina Wehlin då vi slagit oss ner i soffan i salongen utanför behandlingsrummet på Östermalm i Stockholm. Ett antal år med internationella uppdrag med framförallt hudvård i fokus där hon tagit hand om VIP-kunder från hela världen i kombination med en utbildning som sjuksköterska har lett fram till konceptet.

Istället för att bara fokusera på skönhetsbehandlingar får du här som kund möjlighet till att få ett helt eget skräddarsytt livsstilsprogram. Ett program som självklart innehåller en hudvårdsrutin men härtill läggs även ett tränings- och ett kostprogram samt ett antal livsstilstips där allt från vad du bör tänka på när du solar till vilka vitaminer som är viktiga för just dig.

– Mina kunder kommer regelbundet, en del så ofta som en gång i veckan kanske bara för att fixa ögonbrynen eller för att få en festmakeup. Andra gör en kurbehandling för att uppnå ett önskat resultat. Nytt hos mig är min nya maskin Viora Reaction som ger fantastiska resultat, säger Tina Wehlin. Kunderna, såväl kvinnorna som männen i åldern 12 – 85 år, är i dag mycket medvetna om sitt utseende och om sina brister och tar därför gärna till sig tips på vad de kan göra för att uppnå sina mål. Många av dessa kunder är framgångsrika affärskvinnor och affärsmän och att göra sina behandlingar privat är uppskattat. Därför sker all bokning till Tina Wellness & Beauty via personlig kontakt, och ofta på rekommendation.

Stamkunderna är som sagt många och flera har varit med sedan start. I dag kommer även mannen i familjen och deras barn. Totalt är cirka 25 procent av kunderna män. – Jag har en palett med olika stärkande element för kropp och själ, förklarar hon. Utifrån vad kunden berättar och önskar hjälp med skräddarsys ett livsstilsprogram. Men samtidigt är det viktigt att lära kunden grunderna och att allt börjar inifrån. Till de ingredienser som påverkar vårt yttre hör; bra gener, bra hudvårdsprodukter, kost, behandlingar, livstil och ekonomi. Av dessa kan vi påverka mellan 30-50 procent.

– Jag utgår alltid från kundens önskemål, och det märks att de uppskattar att bli omhändertagna samtidigt som de är snygga när de går härifrån. Konceptet är exklusivt men det finns inga genvägar för att uppnå bästa resultat – ett resultat går inte att stressa fram:

– Det finns inga genvägar, men mycket hjälp på vägen! När det gäller behandlingar jobbar Tina Wehlin med allt från klassisk ansiktsbehandling till behandlingar som verkligen gör snabb och synbar skillnad, då talar vi om peelingar. Kemisk peeling och microdermabrasion står på behandlingsmenyn för den som vill påskynda cellförnyelsen och samtidigt få ny glöd i huden. En kemisk peeling kan å andra sidan kicka igång huden ordentligt och orsaka fjällning så den rekommenderas att görs i samband med några lediga dagar. Hudvårdsproblem som akne och pigmentfläckar står också på behandlingsmenyn och här är det även extra viktigt att kunden inkludera ett helhetskoncept för att nå resultat. Effekt är även vad det handlar om i de behandlingar som görs med den nya maskinen Viora Reaction. En maskin som Tina Wehlin letat efter länge innan hon till slut hittade rätt:

– Det här är ännu ett verktyg till mitt behandlingsschema, med maskinens hjälp stramas huden upp och stärks inifrån. Med hjälp av infrarött ljus och vakuum kan både ansikte och kropp behandlas, exempelvis går det att tajta upp lös hud på armarna. Även något så enkelt som frans och brynfix kan göra stor skillnad, detta är något Tina Wehlin även lär ut till sina kunder.

– Istället för att gå på exempelvis botox för att öppna upp ögonen kan du komma långt med hjälp av rätt form och färg på ögonbrynen. Själv utför Tina Wehlin inga injektionsbehandlingar men fokus är på det estetiska och hon hjälper sina kunder att hitta rätt behandlare. Både privat och på annan salong. – Det är viktigt att behandla på det sätt som passar kunden. Vällagad mat i kombination med hudvårdsprodukter fria från parabener men laddade med aktiva ingredienser är två områden vi bara hinner beröra men viktiga delar är även de i det livsstilskoncept som kunden här får med sig.

Ladda ner artikeln här: Voyage_0116_072-073 Wellness